Nu poti avea o discutie despre minimalism intr-o societate minimalista. (Maria)

 

Orice discutie  despre minimalism incepe cand unii simt si inteleg ca traiesc intr-un context  excesiv.

 

  I-am dat Petrei si lui Dominic o tema prin care sa exprime vizual expresia ,,Less is more,, .  Nu  spun ca a fost o sarcina usoara dar am lasat fiecaruia libertate creativa totala pentru nivelul de 6 si respectiva 50+ ani.

 

     Domi cu tot talentul lui nativ de desenator nu a livrat nimic, dar Petra  cu mintea ei de 6 ani si ceva a inteles rapid ce vreau si s-a gandit la obiecte care exprima perfect spiritul minimalismului.

     Pentru ca a asistat la curatenia masiva operata de mine  in dressingul enorm cu haine a inteles ca poti sa pui pe liber zeci de tricouri de bumbac,  haine tehnice de calitate si sa ramai doar cu cateva. Mai bine zis cu cate una singura pentru un sezon si atat. Restul toate au fost donate sau vandute.

    Pentru mintea ei a contat mult  experienta  bucuriile noastre simple care  includ plimbarile nesfasite din vara  cu trotineta prelungite de toamna blanda , dar si primele experiente montane ,dormitul in cort,primul rucsac dedicat si cum sa il faci minimalist ( si implicit cat mai usor posibil pentru un traseu de o zi care se termina undeva spre miezul noptii).

 

 Mintea ei ,,goala,, si libera de balast  a denumit usor obiecte care reflecta spiritul minimalist pentru ca a fost martora  pentru mai multe luni la  acesta stare.

 

    Orice manifestare umana in care se folosesc cat mai  putine obiecte si acestea cat mai  simple imi starneste entuzismul simplitatii traite direct.
     Ca sa inoti nu iti trebuie mai mult decat corpul odata ce ai ajuns la  o apa ,,curata,, si cu o temperatura prietenoasa  pentru corpul tau gol. Daca nu esti adept al nudismului si  simti ca ai nevoie de mai mult ai nevoie doar un  slip bun si o pereche de ochelari de calitate sa iti protejeze ochii de apa nu tocmai ,,pura,,. Sunt maximul de care ai nevoie. Doar atat, nimic sofisticat fie ca e vorba de un lac, baraj la deal, mare, ocean sau o piscina.
  Ca sa folosesti o trotineta nu ai nevoie de nimic special decat de ce ai prin casa in mod obisnuit daca faci un pic de sport. Daca ai niste pantofi de alergat sau trekking si ceva impracaminte de iesit in natura pentru orice sezon,  ai cum sa te dai cu trotineta oricand fara sai ai nimic specializat pentru treaba asta.
    Prin comparatie pescuitul pe care l-am lasat in urma implica o multitudine de unelte sofisticate si dedicate numai acestei activitati in natura, lucruri pe  care nu poti sa le folosesti si pentru altceva decat pentru pescuit.
………………..

 

 

 

 

 

 

 

urmeza articolul dar  ideile inca  fermenteaza si se decanteza.