comitatele grataragiilor in viziunea Petrei

 

 

Am scris acest articol in vara cand am vazut cu acuitate acel loc superb care poate fi considerat Paradisul  grataragiilor ,  locul perfect unde ai in acelasi timp  umbra si racoarea  padurii si a paraului,  dar si confortul unor umbarare de dimensiunea unor mici temple dedicate ritualului. Daca esti bine aprovizionat poti sa te abandonezi total unei stari tantrice de a te infrupta nelimitat si continuu din cel mai  complex si savuros element pe care il gasim in Univers – Carnea.

Am amanat in mod repetat  publicarea lui pentru ca imi este clar ca este un subiect dincolo de timp si este valabil oriunde aici in Balcani  dar si  in aproape orice alt loc de pe Pamant.
………….
  Fiecare pasiune sau placere se exprima in locuri mai mult sau mai putin estetice, nu conteaza daca vorbim de plimbari  in natura, intr-un parc sau  pe strazile unui oras.
In cazul de fata este vorba despre   stat, mancat, pregatit, mancat, stat, mancat si siestele placute si somnolente  care intrerup acest ciclu ,,paradisiac,,.
        Multi romani isi venereaza zeii stand in genunchi in fata templului intrupat in gratar. Ingenunchiaza in fata templului dedicat zeilor gratarului mai des si cu mai multa fervoare a sufletului  decat in bisericile ortodoxe. Zeii preferati  sunt adulati in fata gratarului cel mai des intr-o scena naturala, in poiana de  langa parau la margine de padure unde se inalta ofrande sub forma de fuioare de fum repetate ritualic.
   Valea Rasnoavei este locul perfect pentru zeii locali,as putea ca nu am vazut un loc mai aproape de perfectiune  si care sa multumeasca pe deplin si pe cel mai pretentios practicant al cultului gratarului.
Cel mai organizat si placut ambient pentru gratar a fost mediatizat in mai multe ziare online
Acolo si zeii sunt multumititi pentru ca  primesc de cateva ori pe zi zeci de ofrande care le imbatata simturile celeste.
     Zeii venerati sunt multi si deliciosi fiecare in felul sau : zeul Mic, zeul Carnat, zeul Pulpita, zeul Ceafa, zeul Cotlet, zeul Ciocanel…….    Daca am jignit prin absenta vreun zeu va rog sa completati voi lista ca nu cumva zeul infuriat si gelos sa se razbune.
   Moartea deloc ritualica a multimilor de animale care se transforma mecanic si rece   in simple bucati de carne ce  apar pe rafturile  supermarketurilor se manifesta tacut dar eficient si karmic in suferinte lente dar sigure catre cei care  se inchina prea des in fata gratarului
      Cand este timp de gratar cu ceva stiinta si cu intuitie poti gasi proteine bune pe care natura le ofera celor care incerca sa-i inteleaga spiritul. Din fericirire pentru adevaratii culegatori  pentru cei mai multi citadini culegerea ciupericilor a devenit o adevarata initiere ezoterica si frica ii tine departe de consumarea celor mai evidente sau banale specii. Despre universul fascinant al ciupercilor si cum am invatat  in 2017 despre  50 de specii ,,noi,, de ciuperci asta va fi intr-un articol special dedicat acestor lucruri din tinutul de sub Cer.
      In comentariile si notele explicative la  versetul IX din Dao De Jing tradusa de Serban Toader  exista o referire exacta  a lui  Heshang Gong  despre cum spiritul lui Dao si orice cumpatare pot si pulverizate prin orice fel de exces.
   ,, Cautand preaplinul  vei starnii secatuirea. Poftele vatama spiritul iar avutia osteneste trupul. Cel avut sa-l sprijine pe cel nevoias, iar cel insemnat sa-i poarte de grija celui umil. De nu,  trufia si necumpatarea le vor pricinui prapadul. ,,
      Preaplinul si necunoasterea masurii se aseamana neindestularii.Excesul,  lacomia, preamarirea si trufia sunt potrivnice lui Tao.
      Tot Heshang Gong  ,, ….cand Soarele este la amiaza  incepe sa coboare, cand Luna este plina, ea incepe sa se micsoreze, cand vietuitoarele si plantele ajung la inflorire ele incep sa se vestejesca ; desfatarea nemasurata este urmata de-ntristare. ,,

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA